Blog



2021 Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

2021 Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

 

2021 oturma odası dekorasyonu nasıl olmalı? 2021 yılında oturma odası dekorasyonlarını baştan yapmak veya yenilemek için popüler tarzların ve trendlerin uygulanması son derece yerinde bir tercih olacaktır.

2021 yılında, önceki yıldan beri süregelen ve tüm dünyayı saran pandeminin etkileri oturma odası dekorasyonlarındaki değişikliklerde de kendisini göstermişti. Pandemi ile birlikte uygulanan kısıtlamalar ve karantinalar ev dekorasyonlarının tekrar gözden geçirilmesini ve tekrar düzenlenmesini sağladı. Evlerde daha fazla rahatlık ve daha fazla konfor en çok göze çarpan gelişmeler arasında yer aldı.

2021 yılında rahat, alçak ve kullanışlı koltuklar en çok tercih edilen mobilyalar arasında. Evlerde dinlenme bölümlerine ayrılan alanların artışı da bir başka yenilik.

Sade Oturma Odası Dekorasyonu

Sade oturma odası dekorasyonu, oturma odalarında en çok tercih edilen niteliklerdendir. Oturma odalarına sade bir görünüm ve dinginlik kazandırmak için kullanılabilecek en önemli unsur rahatlatıcı tonlar. Bu tonlar arasında beyazlar, bejler, griler, maviler sıkça yer alıyor. Sade oturma odası dekorasyonlarında en çok özen gösterilmesi gereken mobilyalar ise iç mimarlara göre rahat ve uzun ömürlü koltuklar. Oturma odalarında rahat ve uzun ömürlü koltuklar kullanılması evlerdeki dinlenme alanlarını arttırarak evlere estetik görünümler kazandırmakta. 

Sade oturma odası dekorasyonunu elde etmeniz için ihtiyacınız olan tek şey mobilyalarınızı yeniden organize etmeniz olabilir. Sade oturma odası dekorasyonları için çok fazla eşya kullanmaktan kaçınmalı ve az eşya ile size gereken fonksiyonelliği yakalamalısınız. Oturma odanızdaki sehpanızı değiştirmek, aynı tarza sahip aksesuarlarınızı bir araya getirmek sade dekorasyonlar için sandığınızdan daha etkili uygulamalar olabilir. Oturma odanızda kullanacağınız yüksek ve geniş fon perdeler, sadeliği şıklıkla tamamlayabilir ve pencerelerinizi olduğundan daha büyük gösterebilir. Sade oturma odası dekorasyonunuzda kullandığınız ana rengi birkaç farklı objede vurgulamanız da etkili sonuçlara imza atacaktır.

 

Küçük Oturma Odası Dekorasyonu

Küçük oturma odası dekorasyonu, alan az gibi görünse de doğru ve yerinde kararlar ile son derece şık görünümler elde edilebilen bir uygulamadır. Küçük oturma odası dekorasyonları yapılırken odaların nitelikleri iyi bir şekilde değerlendirilmeli ve odanın aldığı ışık miktarı, aydınlatma imkanları gibi özellikler gözden geçirilmedir. Küçük oturma odalarında da istenilen dekorasyon stilleri rahatlıkla uygulanabilir.

Garip şekilli veya küçük bir oturma odası şaşırtıcı bir güzelliğe sahip olabilir. Bunun için en tuhaf ya da en zor köşe odak noktası olarak alınabilir ve bu noktada uygulanmak istenen dekorasyon stili için gerekli adımlar gerçekleştirilerek işe başlanabilir. Örneğin oturma odanızda koltuğunuzu nasıl konumlandıracağınıza karar veremiyorsanız farklı renklerle veya desenli duvar kağıtlarıyla hareketlilik kazandırdığınız bir duvarın önünü tercih edebilirsiniz. Duvara monte edilebilen konsollar ve duvar rafları oldukça fonksiyonel çözümlerdir. Nötr renkli mobilyalar küçük odalara kalıcı çözümler sunar. Küçük odalarda zeminin daha belirgin görülmesi ferahlık hissi yaratır. 

 

Büyük Oturma Odası Dekorasyonu

Büyük oturma odası dekorasyonu, büyük alanların doğru mobilyalar ile döşenmesinde geçerli uygulamalardır. Büyük odalarda yaşam alanları ayrımları yapılması en önemli unsurdur. Geniş bir halı, büyük bir avize, odanın kapasitesine uygun koltuklar büyük oturma oturma odaları için harika seçimlerdir.

 

Kare Oturma Odası Nasıl Döşenir?

Kare oturma odası nasıl döşenir? Kare oturma odalarının dekorasyonları yapılırken odanın ferah kalmasına özen gösterilmelidir. Bunun için açık tonlar ve yüksek mobilyalar kullanılmalıdır. Kare odalarda aydınlatmalara da özen gösterilmeli ve odalar karanlık, boğucu görünümlerden kurtarılmalıdır. Büyük, fonksiyonel olan az sayıda eşya kullanılmalıdır.

 

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi