Blog



2022 Yılı Fiyatıyla Müstakil Ev Yaptırmak Ne Kadar Mala Olur?

2022 Yılı Fiyatıyla Müstakil Ev Yaptırmak Ne Kadar Mala Olur?

Konforlu yaşam olanaklarıyla geçmişten günümüzde müstakil evler oldukça önemli bir yere sahip olmuştur. Özellikle Covid-19 salgınıyla beraber müstakil evlere olan ilgi talebi artış göstermiş oldu. Bunun en önemli sebebi apartman dairelerindeki yaşam olanaklarının sık olmasından kaynaklıdır. Müstakil evlerde ise kişiler daha rahat bir yaşam alanına kavuşabiliyorlar. Bu süreçte insanlar müstakil ev yaptırma maliyetlerini kapsamlı olarak araştırmaya başlamış oldular. Müstakil ev maliyeti birçok etmene bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 

Evin boyutu, konumu, yapı malzemesi, projesi gibi etmenler elbette ki fiyatların oluşumunda doğrudan etki ediyor. Bu sebepten ötürü standart bir fiyat bilgisinden söz etmek pek de mümkün değildir.

Müstakil Ev Yaptırmak İçin Gerekenler

Evinizin Tipini Ayarlayın!

Müstakil ev maliyetlerini araştırmadan önce yapmanız gereken ilk işlem evin tipini belirlemektir. Bu konu temel süreci kapsayan son derece önemli bir husustur. Özellikle çocuklu aile sahipleri için bu süreç daha detaylı olarak hazırlanması gerekiyor. Müstakil ev projeleri günümüzde oldukça fazla çeşitlilik gösteren kavramlar arasında bulunuyor. Müstakil evlerin mimarisinin kaliteli bir biçimde oluşması için iç mimarlardan hizmet almanız son derece önemli konudur. İç mimarlar ve inşaat mühendislerinden alacağınız hizmetlerle en uygun ev tipinizi belirleyebilirsiniz.

Böylelikle yaşam standartlarınıza uygun olacak olan ev tipini oluşturma ayrıcalığına erişmiş olacaksınız. Evinizin tipini ayarlarken uzman kişilerden destek almanız evinizin mimarisi açısından son derece önemlidir.

Arsa Fiyatlarını İnceleyin!

Müstakil evinizin maliyetinde rol oynayan en önemli faktörlerin başında elbette ki arsaların maliyet yapısı geliyor. Arsa üzerine ev yapma maliyeti metrekare bağlı olarak değişkenlikler gösterebiliyor. Ortalama olarak bakıldığında büyükşehirlerde 120 metrekarelik bir arsanın fiyatı yaklaşık olarak 100.000 bin TL gibi rakamlardan oluşuyor. Elbette ki bu rakamlar standart rakamlar olmamakla beraber büyükşehirlerdeki ilçenin konumuna bağlı olarak da değişkenlikler gösterebiliyor. Dolayısıyla bu fiyatların üzerinde bir rakamla veya altında bir rakamla karşılaşmanızda son derece olasıdır. Fakat genel olarak bir inceleme yapıldığında fiyatların 100.000 TL bandında hareket ettiğini gözlemleyebiliyoruz.

İnşaat ve Proje Maliyetleri

Arsa seçimi yapıldıktan sonra inşaat ve proje aşaması gelmektedir. Bu konu son derece hassas ve titizlik isteyen bir konudur. Dolayısıyla etkili bir proje evinizin inşasında en önemli faktörlerin başında rol oynuyor. Genellikle bireyler kendi yaşayacakları bir alana ev yaptırmayı tercih ettikleri için en ayrıcalıklı işçiliği tercih etmektedir. Bu durumda elbette ki fiyatların yükselmesine sebebiyet verebiliyor. İnşaat maliyeti hesaplama yapıldığında ortaya 150.000 TL boyutunda bir rakam çıkabiliyor.

Bahçe Faktörünün Fiyatlara Etkisi!

Müstakil ev yaptırmaya karar veren kişilerin karşısına bahçe faktörü de oldukça önemli bir madde olarak çıkmaktadır. Eğer ki evinizin bahçeli olmasını istiyorsanız elbette ki bu durum fiyatların artışını yükseltecektir. 25 metrekare boyutlarında bir bahçenin maliyeti 15.000 TL gibi rakamlara sebep olabiliyor. Bahçenin içerisine ekstra olarak harcayacağınız miktarlarla bu fiyat 25.000 TL gibi boyutlara ulaşabiliyor.

120 Metrekare Müstakil Evin Toplam Maliyeti Ne Kadar?

Kişiler villa yaptırmak ne kadar mal olur? Sorusunu Google arama motorunda sık sık soruyorlar. Yukarıdaki maddeler teker teker hesapladığında ortaya bütünsel olarak toplam 275.000 TL gibi bir rakam çıkabiliyor. Dolayısıyla müstakil ev yaptırmak için kişilerin 275.000 TL gibi bir rakamı gözden çıkarması gerekiyor. Fakat bu rakam 300.000 TL gibi bir civara da patlayabiliyor. Taban fiyat olarak bakıldığında 120 metrekarelik bir alanın toplam maliyeti 275.000 TL civarındadır, fakat bu rakam bazı etmenlere bağlı olarak değişkenlikler gösterebilir.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi