Blog



NFT NEDİR? NFT NASIL YAPILIR VE SATILIR?

NFT NEDİR? NFT NASIL YAPILIR VE SATILIR?

NFT NEDİR? NFT NASIL YAPILIR VE SATILIR? 

Etki alanını hızla arttıran NFT , tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça popüler bir yatırım yapma şekli. Klasikleşmiş kripto coinlerden çok daha farklı olan NFT, dijital ortamda ürettiğiniz pek çok içeriği ilgilendiren bir düny ve bu dünyada siz de içerik üretiip milyonlar kazanarak yerinizi alabilirsiniz. Bu yazımızda NFT nedir, NFT nasıl oluşturulur, alış ve satış aşamaları nelerdir, NFT ile nasıl para kazanılır, NFT nerede satılır gibi merak ettiğiniz sorulara değineceğiz. 

 

NFT Nedir? Ne İşe Yarar?

Öncelikle NFT’nin açılımı ve tanımı le başlayalım. Non Fungible Token tam adıdır. Kısaltılmış hâli ise NFT’dir. Türkçe karşılığı “benzersiz dijital varlık” demektir. 2017’de temelleri atılmış olup popülerliğini 2021 yılında kazanmıştır. Bu dijital varlıklar ses dosyaları, dijital olarak yapılan resimler, grafik videoları, sanat eseri gibi aklınıza gelecek birçok şekilde olabiliyor. Fakat en popüler olan içerik dijital sanat eserleri. Bu eserler bölünemiyor ve bir daha üretilemiyor. Bu yüzden de benzersiz dijital varlık deniyor. Dijital bir imza ile orijinalliğini koruyorlar diyebiliriz. Birçok sanatçı içeriklerini NFT’ye dönüştürerek oldukça iyi kazanç elde ediyor. İşin en dikkat çeken kısmı bu sanatçılar gibi siz de içerik üretebilir ve satabilirsiniz! 

 

NFT Nasıl Yapılır?

NFT üretebilmenin en önemli aşaması dijital kripto para (coin) cüzdanının bulunmasıdır. Kripto para cüzdanına sahip olduktan sonra uygun platformlara NFT’nizi yükleyebilirsiniz. Kaç tane NFT üretileceğiniz, bir sonraki satışta ödenmesi gereken miktar gibi seçenekler belirlendikten sonra NFT için işlem ücreti ödeniyor. Tüm bu aşamaları bitirdikten sonra NFT, cüzdana aktarılıyor. Bu sürecin sonunda üretim tamamlanmış oluyor.

NFT Alış ve Satış Aşamaları

NFT’ler üretildikten sonra çeşitli platformlarda sergileniyor. Bu platformları da sizlerle paylaşacağız. Bu siteler aracılığıyla NFT alış ve satış işlemleri yapılıyor ve para kazanıyorsunuz.  Satın alırken ister açık artırma isterseniz de satın alma seçenekleriniz mevcut. Bu dünyanın güzel taraflarından biri de para kazanmak için NFT üretmek zorunda olmamanız! Trend tokenleri takip edip satın alarak sonrasında daha yüksek bir fiyata satabilirsiniz!

NFT Nerede Satılır?                               

Sizler için en güvenilir NFT satış platformlarını derledik. Bu sitelerde NFT alış ve satış yapabilir, NFT üretebilirsiniz. İşte güvenilir NFT siteleri

 

  • 1-Binance: En güvenilir kripto para borsalarındandır. Siteye NFT yüklemek ücretli.
  • 2-Opensea: En iyi NFT satış sitelerinden biridir. Büyük bir pazar hacmi vardır. Tasarımı yüklemek ücretlidir.
  • 3-Super Rare: bu platform çoğunlukla dijital sanatçılara hitap ediyor. Dijital çizimlerinizi burada NFT’ye dönüştürebilirsiniz.
  • 4-Rarible: Türk satıcıları ve alıcıları oldukça görebileceğiniz bu platform da güvenilir NFT sitelerinden biri. Satışlarda yaklaşık olarak %2,5 oranında komisyon alıyor.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi