Blog



Daha Hızlı Koşmak İçin Ne Yemeliyim?

Daha Hızlı Koşmak İçin Ne Yemeliyim?

 

Diyetiniz yani aslında nasıl beslendiğiniz tüm spor performansınızı yakından etkiler. Bu nedenle istenen sportif başarı ve sürekli gelişen hedefleri yakalamak için ne yediğinize dikkat etmeniz son derece önemlidir. En yaygın, ekonomik veya sevilen sporlardan biri olan koşu ise beslenmenizle direkt ilişkili sporlardan biridir. Koşuya tutku veya ilgi duyan herkes için koşudan önce ne yenir gibi soruların yanıtı önem taşır. Daha hızlı koşmak için ne yapmalıyım gibi soruların yanıtı ise temelde beslenmede gizlidir. Bu nedenle hem koşu öncesinde hem de genel beslenme programınızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizin için derledik.

Daha Hızlı Koşmak İçin Ne Yemeliyiz?

Daha hızlı koşmak için ne yemeniz gerektiği konusuna öncelikle ne yememeniz gerektiğini detaylandırarak başlanabilir. Örneğin işlenmiş gıdalar, paketli yiyecekler, şekerli, yağlı besinler hem performansınızı hem de kilo kaybınızı olumsuz şekilde etkileyecektir. Ayrıca lifli gıdalar düzenli sindirim için son derece önemli olsa da söz konusu koşu öncesi ne yemeliyim sorusu olduğunda midenizi rahatsız etmemesi için lifli gıdaları sınırlandırmanız önerilir.

Hızlı koşmak için ilaç almak pek çok kişinin aklına gelen ilk kolaylık olmakta, ani karbonhidrat yakımını destekleyen takviye gıda veya içecekler tercih edilmektedir. Oysa bu ürünlerin içeriği laboratuvar ortamında elde edilmekte ve uzun vadede kalp damar sağlığı için risk teşkil edebilmektedir. Bunun yerine koşu öncesi ne içilir sorusuna yanıtımız ise sade kahve olacaktır. Kahvenin adrenalin hormonunu destekleyen kafein içeriği kendinizi enerjik ve hızlı hissetmeniz için yeterlidir.

Koşucular İçin Diyet Nasıl Olmalıdır?

Daha hızlı koşmayı hedefleyenler ve koşudan aldığı verimi arttırmak isteyenler için yalnızca öncesinde değil, tüm beslenme genelinde hangi yiyecek ve içeceklerin tercih edildiği önemli olmaktadır. Hızlı koşmak için ne yapmalıyızsorusunun yanıtı içerisinde terletmeyen ve sıkmayan giysiler ile doğru ayakkabı modelleri tercih etmek gibi pek çok madde yer alır. Ancak bunlar beslenme kadar etkili olmayabilir ve karbonhidrat değeri günlük enerji ihtiyacını geçmeyecek şekilde düzenlenen diyetler yeni hedefleri aşmanızın sırrı olabilir.

Çok hızlı koşmak için ne yemeliyim sorusunun yanıtı beslenmenin tamamen kişiye özgü olması nedeniyle değişken olabilir. Ancak su tüketimini arttırmanın en temel kurallardan olması, herkes için ortak bir gerçektir. Gün içinde yeterli su tüketmek metabolizmanın daima aktif olmasını desteklemekte ve koşuda kullanılan kasların yapımına yardımcı olurken yağ yakımını arttırmaktadır. 

İyi koşmak için ne yemeliyim sorusuna bir diğer bakış açısıyla vitamin ve mineral içeriği yüksek besinlerle yanıt verilebilir. Tadını sevdiğiniz meyvelerden oluşan kokteyller hazırlayabilir, örneğin güne taze çilek, kavun gibi meyvelerle başlayabilirsiniz. Ayrıca düşük enerji değerine sahip atıştırmalık çubuklarla ara öğünlerde gereken enerjiyi toplayabilir, günün geri kalan öğünlerinde ise sebze ve proteinlerden oluşan tabaklar hazırlayabilirsiniz.

Siz de daha hızlı koşmak için verdiğimiz önerilerle artık rahatlık ve hafiflik içinde hareket etmenin, böylece hızınızı kademeli şekilde arttırmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi