Blog



Dijital Çizim Nedir? Nasıl Yapılır? Yeni Başlayanlar İçin Dijital Çizim Tavsiyeleri

Dijital Çizim Nedir? Nasıl Yapılır? Yeni Başlayanlar İçin Dijital Çizim Tavsiyeleri

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de insanlar kendilerini çeşitli sanat dalları ile ifade ederler. Çağın gerektirdikleriyle birlikte ifade ediş şekilleri değişebilir. Bunun en yeni versiyonu olan dijital çizim ise, sanat tutkunları ile teknoloji seven insanları ortak noktada birleştirir. Dijital çizim, geleneksel çizime kıyasla çok daha uygun fiyatlı bir sanat olması, pratik olması sebebiyle fazlasıyla tercih edilmeye başlandı. Siz de kendinizi geliştirerek dijital çizim noktasında harika işler başarabilirsiniz. Bu yazımızda dijital çizim nedir ve nasıl yapılır merak edenler için tüm detayları ile paylaşacağız.

Dijital Çizim Nedir?

Dijital çizim, bilgisayar üzerinden yapılan tasarımlardır. Geleneksel çizimde tasarımlar kalem ile hazırlanırken, dijital çizim programlar ile yapılır. Ortaya çıkarılan bu dijital çizimler de dijital sanat olarak adlandırılır.

Dijital Çizim Nasıl Yapılır?

Dijital çizim yapabilmeniz için ücretli veya ücretsiz programlar kullanılır. Bu programları dilerseniz telefonunuza yükleyebilir, bilgisayarınızda kullanabilir veya tablet üzerinden çizebilirsiniz. 

Dijital Çizim Ne İşe Yarar?

Günümüzdeki teknolojik gelişmeler, dijital ortamda yapılan işlerin yoğunluğunu arttırdı. Dijital çizim ile birçok sektör ortaya çıktı ve yapılan eser dijital ortamda olduğu için gerek yurtiçi gerekse yurtdışında kolayca ortaklık yapılmaya açık haldedir. Kendiniz geliştirip iyi bir eğitim alırsanız iyi bir gelir kaynağı elde edebileceğiniz gibi bunu tamamen hobi amaçlı da yapabilirsiniz.

Dijital Tasarım Programları Nelerdir?

Resim ile ilgiliyseniz aşağıda sizin için en popüler dijital çizim programlarını sıraladık. Bu programlardaki araçları, fırçaları, boyama stillerini zaman içinde keşfederek ve eğitim alarak siz de dijital çizim yapabilirsiniz.

ibisPaint X

Birçok sanatseverin yaptığı eserlerini paylaşabildiği bir uygulamadır. İçerisinde birçok fırça, yazı tipi, filtre ve harmanlama modu vardır. Uygulamayı Google Play Store veya App Store’den indirebilirsiniz.

MediBang Paint

Windows işletim sistemi sahipleri için tasarlanmış ücretsiz bir uygulamadır. Ayrıca Premium versiyonu da mevcuttur. Zengin fırça seçenekleri, renk paletleri ve katmanlı çalışmaya uygun popüler bir dijital çizim uygulamasıdır. Uygulamanın karikatür oluşturmak için özel bir ara yüzü vardır.

Krita

En çok kullanılan çizim programlarından bir tanesidir. Profesyonel kullanıma uygun olması sebebiyle oldukça beğeniliyor. Krita’yı özellikle manga ve çizgi roman çizimlerini yapmak için kullanabilirsiniz.

Autodesk Sketchbook

Hem profesyonel hem öğrencilerin kullanıma uygun bir programdır. Özellikle teknik çizim yapan kişilerin oldukça işine yarayacaktır. Telefon veya tabletinize ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi