Blog



Dünyadaki En İlginç Kahve Çeşitleri

Dünyadaki En İlginç Kahve Çeşitleri

 

Kahve çeşitleri denildiğinde akla öncelikle buram buram kahve kokusuyla birlikte çeşitli tatlar gelir: Filtre kahve, espresso, sütlü kahve ve daha niceleri... Peki dünya üzerinde bu kadar çeşitli kahve demleme ve sunum biçimi arasında en farklı tarifler hangileridir? İşte dünyadaki en ilginç kahve çeşitleri!

Buna Kahvesi

 Kahve diyarı Etiyopya kökenli olan Buna kahvesi; aslında içeriğinden önce hazırlanış ritüeli ile dikkat çekmektedir. Türk kahvesi gibi özel bir sunum aşaması olduğu söylenebilir. Tıpkı bizdeki cezve kültüründe olduğu gibi özel kaplar içerisinde hazırlanarak kömür ateşinde pişirilmektedir. Uzun süre pişirilen kahve fazla kişiye servis edilebilecek şekilde hazırlanmaktadır.

Portakallı Kahve

Farklı çeşit kahvelerin bulunduğu Jamaika diyarından; tarçın ve portakalın mis kokusu ile birleşen ve kahve ile bütünleşen eşsiz bir içecek! Özellikle kahveyi değişik bir meyve aroması ile birlikte deneyimlemek isteyenler için ideal kahve çeşitleri arasında yer almaktadır.

 Cafe Del Olla

Meksika’dan dünyaya yayılmış olan ve geleneksel yapım biçiminde; kilden yapılmış kupalarda pişirilerek servis edilen bir başka güzel içecek türü de Cafe Del Olla olmaktadır. Tıpkı kültürümüzde kahvenin yanında lokum servis edilmesi gibi Meksikalılar da bu içeceğin yanına pilancillo sunmaktadır. Aynı zamanda kahvenin içerisine çubuk tarçın eklenerek hoş bir aroma elde edilmektedir.

Çaylı Kahve

Değişik kahve isimleri arasında öne çıkan oldukça farklı bir tarif: Çaylı kahve. Çin’in Hong Kong bölgesinden yayılan bu kahve türü hazır olarak satılan kahve çeşitleri gibi paketler halindedir. Farklı olan tarafı ise sütlü çay ile karıştırılarak tüketilmesidir. Kafein sevenler İçin duble bir kahve çeşidi olduğu söylenebilir.

 Baharatlı Kahve

Evet yanlış duymadınız; Baharatlı kahve. Kahvenin uzun yıllardır farklı aromalarla tatlandırıldığı bilinmektedir. Bununla birlikte Fas’tan dünyaya yayılan baharatlı kahve oldukça ünlüdür. Türk kahvesine benzeyen ancak içinde çeşitli baharatlarla ayrılan bir kahve çeşididir. Karışımın içine dahil edilen kahve çekirdeklerinin yanı sıra karabiber, muskat ve susam gibi baharatlar birlikte çekilmekte ve ardından pişirilmektedir.

Bonbon

Adıyla şirin mi şirin bu kahve türü de İspanya’dan dünyaya yayılmaktadır. Uzun kahve isimleri ve tanımlarına gerek duyulmaksızın doğrudan bonbon adı ile bilinen İspanyol kahvesi iki değişik süt ile yapılmaktadır. Hatta bunlardan birisi doğrudan süt reçeli olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle kahveye şeker eklenmeden doğrudan servis edilir.

Peynirli Kahve

Oldukça enteresan bir diğer kahve türü Finlandiya civarından dünyaya yayılmıştır. Finlandiya kahvesinin önemli özelliği içerisine bir parça peynir katılmasıdır. Bu aşamada özellikle ev yapımı peynir olması tercih edilmektedir. Peynir; süt, peynir mayası ve kremayla uygun sıcaklık altında hazırlanmakta; mayalanarak hazır hale gelmesinin ardından kahvenin içine atılmaktadır.

 Lagrima

Değişik kahve türleri başlığı altında incelenebilecek Arjantin kahvesi Lagrima ise; tam olarak süt severlere hitap eden bir içecek. Çünkü içerisinde oldukça yoğun süt araması ve çok az da kahve bulunmakta.

 Cafe Touba

Senegal dolaylarından oldukça özgün bir bitkiden elde edilen kahve bambaşka bir tada sahip. Bunun sebebi ise Senegal Bölgesi’ne özgü bitkinin tohumlarını ve aynı zamanda karanfil içeriyor olmasıdır. Tıpkı Fas kahvesinde olduğu gibi baharatlı tatlardan birisi olan Cafe Touba; yoğun tatları kahveyle birleştirmeyi seven kişiler için ideal bir içecektir.

Yumurtalı Kahve

En ilginç kahve türleri arasındaki haklı yerini alan yumurtalı kahve hazırlanışı bakımından da oldukça farklıdır. Vietnam’da yoğun olarak tüketilen bu kahvenin yapılışında öncelikle yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır, daha sonra sarısı süt reçeli ile birlikte köpürme aşamasına gelene kadar çırpılır. Yumurtanın içerisine az olacak şekilde filtre kahve eklenerek çırpmaya devam edilir. Bu işlemlerin ardından fincanlara önce kahve konulur ve üzerine yumurta köpüğü eklenir.

Dünyadaki en ilginç kahve çeşitleri denildiğinde gerek içerisindeki malzemeler gerekse hazırlanış biçimi bakımından dikkat çeken farklı kahve türlerini sıraladık. Dünyanın dört bir yanında değişik damak tatlarına hitap eden ve yöre halkının kullandığı malzemelerle oluşturduğu binbir çeşit kahve türleri denemeye değer.

 

 

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi