Blog



Elektrikli Araç Modelleri

Elektrikli Araç Modelleri

Elektrikli Araç Modelleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık elektrikli araç modelleri de yaygınlaşmaya başladı. Türkiye'de en çok tercih edilen elektrikli araç modelleri Renault Zue, BMW iX3, Porsche Taycan ve Mercedes Benz EQC olarak karşımıza çıkmaktadır.

Geçtiğimiz yıl en fazla satışı gerçekleştiren Renault Zue modeli, WLTP istatistiklerine göre 395 km'ye ulaşan bir menzil sunmaktadır. BMW iX3 modeli ise, 460 km'ye kadar menzil sunmaktadır. Porsche Taycan modeli ise, 416 km'ye kadar menzil sunmaktadır. Son olarak Mercedes Benz EQC modeli ise kullanıcılarına 437 km'ye kadar menzil yapma olanağı sunuyor. 

En Çok Satan Elektrikli Araç Modelleri

En çok satan elektrikli araç modelleri sıralamasında ise ilk sırayı Renault Zue almaktadır. Renault Zoe modeli, toplamda 772 adet satılarak Türkiye'de en çok satan elektrikli araç modelleri arasında birinci sırayı almıştır.

Devamında ise, Yeni BMW iX3 modeli toplamda 663 adet satılmıştır. Porsche Taycan modeli ise, 353 adet satılarak diğer markalara göre yüksek adet ile geride kalmıştır. Bir sonraki model ise, Mercedes Benz EQC modeli. Mercedes Benz EQC modeli toplamda 331 adet satarak 4.sıradaki yerini almıştır. Bu sıralamayı takiben 5. sırada ise tekrardan BMW markası yer almaktadır. BMW iX modeli, 146 adet satarak, en çok satan elektrikli araç modelleri kategorisinde 5. sırayı almıştır. 

En çok satan elektrikli araç modelleri kategorisinde BMW markası, ilk 5 sıralamasına 2 model sunarak, diğer markalara göre ön plana çıkmayı başarmıştır.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi