Blog



İlişkide Doğru İnsan

İlişkide Doğru İnsan

 

Günümüzün belki de en zor konularından birisi; ilişkide doğru insan kavramıdır. Herkes sağlıklı ve uyumlu bir ilişki sürdürebilmek adına karşısındaki insanın kendisi için doğru kişi olduğunu bilmek ister. Özellikle hayatımızdaki insanın doğru kişi mi yoksa herhangi bir sebepten gelip geçici olabilecek bir ilişki mi olduğunu kavramak; oldukça önemlidir.

Klasik ‘aşkın gözü kördür’ tanımından yola çıkarak bazen bu muhakemeyi yapmak kolay olmayabilir. Ancak ilişkide cicim ayları da denilen ilk dönemin ardından bu sürecin nereye doğru gittin incelenmesi ve bazı ve pratik bilgilerle karşımızdaki insanın olması gereken kişi olup olmadığını değerlendirilmesi belki de faydalı olacaktır. 

Kişi doğru bir ilişki içinde ise; partnerinin yanındayken mutlu ve rahat olur. Aynı şey karşınızdaki insan için de geçerlidir. Elbette karşılıklı saygının korunması da; bir ilişkide öncelikli olarak incelenmesi gereken konular arasında yer alır. Ancak yalnızca bu genel kavramlar; doğru insanı bulmak yeterince fikir vermeyebilir. Bazen ince ayrıntılardaki davranışları sezerek bu durumu değerlendirmek mümkün.

Doğru İnsanı Bulmak

Bu konuda klişelerden yola çıkmamak ve her ilişkinin kendine ait bir karakteri olduğunu kabul etmek; belki de en önemli unsurlardan birisidir. Dolayısıyla bir başkasının ilişki kodları üzerinden genel geçer bilgiler elde etmek sağlıklı bir tutum olmayacağı gibi; tüm süreç ilişkinin kendi yapısı içerisinde değerlendirilmemelidir.

Ayrıca; kişiye göre de değişiklik gösterecek bir kavram olan; ‘doğru insan’ tanımı, bireyin kendisi üzerinden düşünülmelidir. Yine de bazı ufak noktalara dikkat ederek kişi kendisi için önemli değerlerin karşısındaki insanda olup olmadığını anlayabilir.

 Doğru İnsan Özellikleri

Oldukça iddialı bir içerik olmakla birlikte; doğru insan özellikleri açısından merak edilen bir kavramdır. Bu açıdan bazı özellikler sıralanabilir. Kişi kendisi için değerli olan unsurları belirleyerek doğru insanın ‘O’ olup olmadığını anlayacaktır.

Güven Duygusu

Bir insana duyulan aşk elbette en güçlü duygulardan birisidir. Bunun yanı sıra güven; hem fiziksel hem duygusal açıdan kişinin kendisini iyi hissetmesi ve doğru bir ilişkinin içinde olduğunu düşünmesi açısından değerlidir. Herkes hayatının zor döneminde yanında olacak ve ona eşlik etmeyi etmek isteyecek birisinin varlığını arzular. 

Birlikte Gülebilmek

Hayatta belki her an neşeli olmak mümkün değildir ancak; kişinin mutluluğuna ortak olacak ve pek çok şeyi paylaşabileceği bir insanla birlikte olmak; özellikle uzun vadeli bir ilişki konusunda dikkat edilmesi gereken bir unsurdur.

O’nun Yanında Kendisi Olabilmek

Günlük yaşamlarımız içerisinde o kadar farklı rollere bürünür hale geldik ki kendimizi; yalnız kendimiz olarak ifade etmemiz oldukça zor. İş yerlerimizde, sosyal yaşantımızda; günlük hayatın her alanında taşımamız gereken sorumluluklar, zaman içerisinde insanı yormaktadır. Dolayısıyla bir ilişkide doğru insan demek; belki de onun yanında en doğal halde olabilmek demektir.

Adalet ve Merhamet Duygusu

Doğru insan kimdir sorusunu cevaplarken belki de en çok dikkat edilmesi gereken iki unsur; karşınızdaki insanın adalet ve merhamet duygularının varlığıdır. Elbette herkeste yer alan bu duygular tezahür olarak kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Dolayısıyla diğer kavramlar noktasında; öznel etkenler devreye girebilir ancak herkes için ortak olan bu içerikler oldukça önemlidir.

Elbette bu tarz içerikleri doğrudan anlamak çoktan kolay sayılmaz. Ancak bazen ufak bir ipucu bile ayırt edici olabilir. Örnek olarak karşınızdaki kişi size karşı çok nazik davranıyor olsa bile; kendisine sunum yapan garsona karşı yeterince nazik değilse ve bu durum devamlı görülüyorsa; durup düşünmekte fayda vardır.

 

 

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi