Blog



KEDİ SAHİPLENİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR

KEDİ SAHİPLENİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR

Birçok insan hayatının bir döneminde kedi sahiplenmeyi aklından geçirmiştir. Kediler eve uyum sağlayabilen harika canlardır. Bir evcil hayvan sahiplenmek ne kadar iyi bir şey olsa da dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Peki yavru kedi veya yetişkin kedi sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim.

Kedi Sahiplenmeden Önce

İyi düşünün

Tüm evcil hayvanların olmadığı gibi kedilerin de bir eşya olmadığı unutulmamalıdır. Sahiplendikten sonra beğenmedim diyerek iade etmeniz mümkün değildir. Onlar evimize girerek ailemizin bir parçası olurlar. Bu nedenle kedi sahiplenmek istediğiniz zaman iyice düşünün ve bir hevesle karar vermeyin. 

Dışarıda birçok bakıma muhtaç canlı olduğunu unutmayın

Barınakta, dışarıda birçok yardıma ihtiyaç duyan kedi var. Kediniz cins olsa da olmasa da ona büyük bir sevgi duyacağınıza eminiz. Bu nedenle satın alıp bu sekötre destek olmanızı tavsiye etmeyiz. Üstelik çeşitli internet sitelerinde satın alınıp da tekrar sahiplendirilmek istenen kediler de mevcut. Belli bir cins istiyorsanız en azından öncelikle bu sitelere bakabilirsiniz.

Maddi sorumluluklar getireceğini unutmayın

Hayvan bakımını üstelenecek yeterli maddi durumunuz olup olmadığını mutlaka değerlendirin. Kedinin; kedi kumu, mama, ihtiyaç duyabileceği eşyalar, oyuncalar, veteriner masrafları gibi ihtiyaçları olacaktır. Bu ihtiyaçları karşılayıp karşılamayacağınızı mutlaka gözden geçirin.

Veteriner kontrolleri

Kedi sahiplenmeden önce bilinmesi gerekenlerden biri de veteriner kontrolleridir. Kedilerin belli aralıklarla veterinere gidip kontrollerinin ve aşılarının yapılması gerekmektedir. Bu nedenle belli aralıklarla zaman ayırmalısınız.

Çip taktırmak

Ne kadar istemesek de evcil hayvanımızın kaybolması gibi bir ihtimali göz önünde bulundurmalıyız. Mikro çipler sayesinde kedinizin kaybolması gibi bir problemle karşılaşırsanız çip sayesinde bulmanız oldukça kolay olacaktır. Bunun yerine tasma da takabilirsiniz.

Dışarı çıkarırken dikkatli olmalısınız

Ev kedilerinin dışarıda gezmesi, dolaşması, alışık olmadığı bakteri ve virüsleri kapacağından dolayı hastalıklara sebebiyet verebilir. Alışık olmadığı için paniğe kapılabilir, araba çarpabilir veya dışarıdaki diğer canlıların saldırısına maruz kalabilir. Bu nedenle dışarı çıkacakken, kediler için tasarlanmış olan gezdirme çantalarına yerleştirerek çıkarmalısınız.

Kumunu düzenli olarak temizlemelisiniz

Kediler, kirli bir kuma tuvaletini yapmak istemeyebilir. Bu nedenle zaman ayırıp düzenli olarak kumunu değiştirmelisiniz.

Yavru Kedi Sahiplenecekken Düşünülmesi Gerekenler

Yavru kediler, son derece ürkek ve hassastır. Bu nedenle eve alışmasının belli bir süre alacağını unutmayın.

Yetişkin olan kedilere göre daha fazla bakıma ihtiyaç duyacaktır. Bu nedenle ona yeteri kadar zaman ayırıp ayıramayacağınızı değerlendirmelisiniz. 

Yavru kediler, oyun oynamaya bayılır. Hem kendinizi hem de onu mutlu edecek bu güzel aktiviteyi bol bol yapın.

Biraz daha fazla eğitime ihtiyaç duyarlar. Sabırlı olmalısınız.

Aşı, genel sağlık kontrolü vb yapılması gerektiği için veterinere gidilmesi gereklidir.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi