Blog



Köpeğim Kuru Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım? Yavru Köpeğin Kuru Mama Yememe Problemi

Köpeğim Kuru Mama Yemiyor Ne Yapmalıyım? Yavru Köpeğin Kuru Mama Yememe Problemi

Köpeğiniz için en gerekli besin değerlerini içeren mama türlerinden biri kuru mamadır. Kuru mamalar kolay ulaşılabilir ve uygun fiyatlı olması sebebi ile önerilir. Minik arkadaşınızın sağlıklı bir yaşam sürebilmesi ve fiziksel olarak iyi bir görünüme sahip olabilmesi için iyi bir mama şarttır. Peki köpeğiniz kuru mama yemiyorsa ne yapmalısınız? Yavru köpeğiniz kuru mamayı sevmediyse ne yapmanız gerekir? Köpekleri kuru mama yemeye nasıl alıştırabiliriz? Bu soruların cevaplarını sizler için yazdık. İşte köpeğim kuru mama yemiyor problemine çözümler…

Köpeğim Kuru Mama Yemiyor, Çözümü Nedir?

Köpeğiniz yaş mamaya alıştıysa, ona direkt olarak kuru mama vermek köpeğinizin bunu reddetmesine neden olabilir. Çünkü alıştığı mamadan farklı bir mama vermişsinizdir. Ani mama değişimi yaptıysanız köpeğiniz sağlıklı bir şekilde beslenmeyebilir. Bu nedenle eski maması ile ufak miktarlarda karıştırarak onu yavaş yavaş kuru mamaya alıştırabilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin aldığınız kuru mamayı sevip sevmeyeceğini de bilemeyeceğiniz için ilk olarak ufak paketlerle deneme yapmanızda fayda vardır. Bu noktada köpeklerin beslenme şeklini anlamak çok önemlidir. Sürekli farklı mamalar denemek de minik dostumuzda başka lezzetli alternatiflerin geleceği algısını yaratabilir ve aynı davranışı tekrarlamasına sebep olabilir. İyi ve kaliteli bir mama bulduğunuzdan eminseniz mamasını sürekli değiştirmenize gerek yoktur.

Yavru Köpekte Kuru Mamaya Geçiş Aşamasında Dikkat Edilecekler

Köpeklerde yavruluktan itibaren kuru mama vermek çok önemlidir. Sizin vereceğiniz ev yemekleri vb ürünler ile köpeklerin özel olarak ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral dengesi kurulamayabilir. Bu nedenle kuru mamaya geçişte dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Yavru köpeğim kuru mama yemiyor ne yapmalıyım diyorsanız işte tavsiyelerimiz…

Yavru köpeğinizin beslenme düzenini bozacak ev yemekleri vermemelisiniz. Ev yemeği ile beslerseniz kuru mamaya olan ilgisi azalacaktır.

Sabırlı olun. Kuru mama yemek de diğer beslenme şekilleri gibi bir alışkanlıktır. Köpeğiniz alıştığı mamadan vazgeçmek istemeyebilir. Yavru köpeğiniz muhtemelen daha kolay alışacaktır, yine de ona zaman tanımalısınız.

Kuru mamanızı yavru köpeğiniz için uygun olacak porsiyonlara bölün. Bunun için veterinerinize danışabilirsiniz.

Kuru mamayı yemek saatinde önüne koyun ve yarım saat kadar durmasını sağlayın. Yeni mamasına alışmasını sağlayacaktır.

Tamamen reddediyorsa bir miktar eski yediği yiyeceklerle karıştırın. Fakat bu miktar kuru mamanın formunu tamamen değiştirmemeli. Asgari miktarda olmalı. 3-4 gün bu şekilde besledikten sonra sadece kuru mama verin. Böylelikle köpeğiniz alışacaktır.

Su ile biraz ıslatarak verebilirsiniz. Böylelikle yapısına daha kolay alışacaktır.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi