Blog



Metaverse Nedir? Giriş Nasıl Yapılır?

Metaverse Nedir? Giriş Nasıl Yapılır?

Metaverse tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de merak edilen konulardan bir tanesi. Teknoloji, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve her geçen gün gelişiyor. Metaverse, son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen ve internetin üst basamağı olarak nitelendirilen bir evrendir. Bu yazımızda size metaverse nedir?, giriş nasıl yapılır?, metaverse nasıl girilir?, meta nedir gibi başlıklardan bahsedeceğiz.

Metaverse Nedir? Meta Tanımı

Facebook, Instagram uygulamalarında Meta yazısını görmüşsünüzdür. Facebook’un resmi adını Meta olarak değiştirmesi Metaverse ile ilgilidir ve bu değişim ile insanlar tarafından giderek araştırılmaya başlanmıştır. Metaverse, kelime anlamı olarak normalin ötesinde olan demektir. Facebook’un bu değişimi yapmasıyla birlikte gerçek dışı olarak görülen çalışmalar gerçekleştireceğini tahmin edebiliriz. 

Metaverse, fiziksel gerçeklik ile sanal gerçekliğin birleştirilmesinden ortaya çıkmaktadır. Gerçek hayatta yaptığımız arkadaşlarla görüşmek, cafede oturmak, konsere gitmek vb eylemleri sanal ortamda gerçekleştirebilmektir. Bu sanal dünyada, adeta bir oyun karakteriymişiz gibi bilgisayar oyununun evrenine girebilecek, yani kendimizi bir avatara dönüştürebileceğiz. Her geçen gün ilginin arttığı Metaverse’nin geliştirilebilmesi için ciddi bir pazar oluşturuluyor.

Metaverse Giriş Nasıl Yapılır?

Metaverse evreni şimdilik bir oyun ile sınırlıdır. İnsanlar sanal gerçeklik gözlüğü ve uygun ekipmanlar giyerek istediği yerden dijital evrene bağlanıyor. Metaverse girişin birçok yöntemi vardır. Birçok Metaverse evreni vardır ve bunlardan birine bağlanabilir, kendi karakterinizi oluşturabilirsiniz.

Decentraland, şu anda dünyadaki en popüler metaverse platformanlarındandır. Bu platforma ait MANA coin bulunmaktadır ve önemli bir kripto yatırım haline gelmiştir. Bu evrene giriş yapabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Decentraland sitesine tıklayarak -get started- butonuna basın

Açılan sayfada sağdaki -play as guest- kartını seçin.

Kendinize avatar, yani bir metahuman seçip -done- butonuna tıklayın.

Kullanıcı adı vb bilgileri girdikten sonra gerekli onaylamaları -next- ile yapıp devam edin.

İşte bu kadar. Metaverse’e giriş yaptınız.

Metaverse Giriş Ücreti

Metaverse giriş ücreti uygulamadan uygulamaya farklılık göstermektedir. Çoğunlukla ziyaretçi olarak ücretsiz bir şekilde girilebilir. Para kazanma amaçlı kullanılan token merkezli oyunlarda ise kripto para işlemleri yapıldığı için ücretli oluyor.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi