Blog



Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

 

Son zamanların en popüler dekorasyon tarzlarından biri olan modern ev dekorasyonu nasıl yapılır?

Modern ev dekorasyonu, modern kelimesinin anlamına uygun olarak “içinde yaşanılan çağa, günlere uygun” olan dekorasyon fikirlerinin 20. Yüzyılın başlarında doğuşundan beri evlere konuk oluyor. Modern ev dekorasyonu, daha önce evlerde kullanılmakta olan farklı renkler, maksimalizm ve çok karmaşık dekorasyon anlayışları yerine daha az renk, daha fazla minimalizm ve daha fazla sakinlik unsurlarını ön planda tutuyor. Düz çizgiler, basit tasarımlar ve işlevsellik modern ev dekorasyonunun bu kadar popüler olmasını sağlayan etkenlerden sadece bazıları.

Estetik görünümler ve her alanda işlevsellik modern ev dekorasyonunun temelini oluşturan unsurlar olarak yer almakta. Alanlar modern dekorasyon ile buluşturulmadan önce bu iki unsur çerçevesinde en küçük bölümlerin bile etkili kullanım ile dekorasyona kazandırılması ise son derece önemli. Peki, modern ev dekorasyonunu oluşturan bileşenler arasında başka neler var?

 

Doğadan İlham Alınan Renklerle Oluşmuş Kompozisyonlar

Doğadan ilham alınan renklerle oluşmuş kompozisyonlar, modern ev dekorasyonlarının çağdaş çizgilerinin doğadan gelen nüanslarla buluşturulması ve alanlara imza bir görünüm kazandırılması için en mükemmel seçenek. Modern ev dekorasyonunun temel aldığı sakinlik kavramı, nötr renkler, bej tonları, siyah beyaz ve gri tonları gibi renklerin etkili bir şekilde kullanılmasıyla oldukça şık bir biçimde uygulanabilir. Bununla birlikte doğadan gelen her türlü renk modern dekorasyonun sakin anlayışıyla birleştirilip harika kompozisyonlar oluşturulması mümkün. Gri, siyah, bej veya beyaz tonlarında koltuklar, bu tonlarla uyum sağlayacak halılar, dekorasyonu tamamlayacak fon perdeler, kahve sehpaları kullanabileceğiniz önemli eşyalardan.

 

Ahşaplar ve Modern Ev Dekorasyonunda Ahşap Kullanımı

Ahşap ve modern ev dekorasyonunda ahşap kullanımı, dekorasyon fikirlerinin daha göz alıcı bir şekilde uygulanması için en çok tercih edilen unsurlardan bir diğeri. Ahşap, evlerde kullanılan pek çok eşyanın ham maddesi olma niteliğini taşıdığından dekorasyonunuzda ahşap kullanırken uyum problemi yaşamazsınız. Duvar panelleri, raflar, tv üniteleri gibi ve daha birçok alanda ahşap kullanabilir ve dekorasyonunuza özgünlük katabilirsiniz.

 

Modern Ev Dekorasyonunda Işık Kullanımı

Modern ev dekorasyonunda ışık kullanımı, en önemli detaylardandır. Doğru ışığın kullanılmadığı alanlar her ne kadar doğru dekore edilmiş olurlarsa olsunlar kendilerini gösteremezler ve modern dekorasyonun temeli olan işlevsellik faktöründen uzak kalırlar. Bu nedenle modern ev dekorasyonu yapılırken doğru ışık kullanılmalı ve küçük alanlar net bir şekilde aydınlatılmalıdır. Okuma alanları için lambaderler, yemek alanları için sarkıt avizeler, antreler ve girişler için spot aydınlatmalar kullanılabilir.

 

Modern Ev Dekorasyonunda Çizgiler

Modern ev dekorasyonunda çizgiler, dekorasyonun modern görünümü için kesinlikle kullanılmalıdır. Modern ev dekorasyonunuzda bir kapıdaki detayla, bir pencere pervazındaki veya bir merdivendeki çizgisel detaylarla ya da duvarlarınızda kullanacağınız modern sanat anlayışına uygun tablolarla çağdaş görünümleri yakalayabilirsiniz.

 

Modern Ev Dekorasyonunda Aksesuarlar

Modern ev dekorasyonunda aksesuarlar ve aksesuarların doğru bir şekilde kullanımı vurgulama yapmak için önemlidir. Sizin için değerli olan bir obje, bir tasarım, bir aksesuar modern ev dekorasyonunuzda son derece dikkat çekici bir hâle gelebilir. Aksesuarlarınızın modern ev dekorasyonuna bütünlük sağlaması için onlara ham görünümler kazandırabilir veya farklı formlarda görünmeleri için elden geçirebilirsiniz. Bu sayede özgünlük kazanmış ve şık bir modern ev dekorasyonuna sahip olabilirsiniz.

 

 

 

 

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi