Blog



Profesyonel Araba Kullanmanın Püf Noktaları

Profesyonel Araba Kullanmanın Püf Noktaları

 

Arabanızı yeni satın almış veya sürücülük hayatınıza yeni yeni adım atıyor olabilirsiniz. Her durumda trafiğe çıkmak ve acemiliğinizi üzerinizden atarak seri sürüş keyfini güvenlikle bir araya getirmede güçlük çekiyor olabilirsiniz.Profesyonel araba kullanma taktiklerini bilenler içinse bazen büyük sıkıntılara neden olabilecek bu çekimserlik ortadan kalkmakta, zaman içinde yapılan doğru pratiklerle sürücülük başarınız doğal bir alışkanlığa dönüşmektedir. Sizler için düzenlediğimiz araba kullanmayı öğrenme programı ile siz de manuel ya da otomatik araba kullanmanın püf noktaları hakkında tüm merak ettiklerinizi öğreneceksiniz.

Araba Kullanmanın Püf Noktaları

Araba kullanmak hayatımızı kolaylaştıran ve gün geçtikçe yaygınlık kazanan önemli bir beceridir. Dilediğiniz zaman dilediğiniz yere gidebilmek ve ulaşım konusunda hem izole bir alana hem de bağımsızlığa sahip olmak modern şehir hayatının en önemli avantajlarından olacaktır. Dolayısıyla hem erkekler hem bayanlar için araba kullanmanın püf noktaları kritik öneme sahiptir.

Doğru bir araba kullanımı ve keyifli bir sürüş keyfi için öncelikle kullandığınız arabayı iyi tanımanız gerekir. Aracınızın iç veya dış donanımı kadar mevcut sorunlarına da hakim olmalı ve işleyişine uygun hareket etmelisiniz. Araç kadar trafiğin de dilinden anlamanız gerekmekte, tabelaların, şeritlerin veya diğer sürücülerin verdiği sinyallerin ne anlama geldiğini bilmeniz son derece önemli olmaktadır. Bu amaçla kurslarda profesyonel araba kullanmadersleri verilse de bu alışkanlığın oturması için sürekli dikkatli olmanız gerekir.

Arabanızda rahat olmanız odaklanmanızı veya refleks gerektiren durumlarda ani manevralar yapmanızı kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle rahat hissetmek için önce oturduğunuz aracın pedal, koltuk, direksiyon ve aynalarını kendinize göre ayarlamalısınız. Araba kullanmanın püf noktaları otomatik veya manuel araçlar için bazı noktalarda ayrılsa da aracın iç donanımını kişiselleştirmek ve kendi bedeninize göre ayarlamak ortak ve en temel kuraldır.

Araba Kullanmayı Nasıl Geliştirebilirim?

Trafiğe, en azından yoğun, kalabalık ve sıkışık bir trafiğe çıkmadan önce bolca pratik yaptığınızdan ve her detayıyla kendi arabanız özelinde araba kullanmanın püf noktası konusuna hakim olduğunuzdan emin olun. Bunun için boş arazilerde veya geniş ara sokaklarda pratikler, yani bir tür sürücülük egzersizi yapabilirsiniz.

Araba kullanmanın püf noktaları video veya içeriklerini incelediğinizde direksiyon hakimiyetinin ne kadar önemli olduğunu fark edersiniz. Bu noktada çift kademeli hakimiyet kurmanız gerekmekte, bu teknik ise şu şekilde yapılmaktadır: Direksiyonu iki elinizle sağ ve sol eşit olacak şekilde, ne çok sıkı ne de çok gevşek olmaksızın kavramalısınız. Ani manevralar için son derece pratik olan bu tekniği saat 09.15 olarak da duyabilirsiniz.

Yeni ehliyet alanların veya araba kullanmanın püf noktaları ile kendini geliştirmek isteyenlerin bilmesi gereken bir diğer önemli husus da vites değişimi üzerinedir. Son dönemde daha çok otomatik vites araçların tercih edildiği görülse de manuel vites ve debriyaj kullanımı bir noktadan sonra otomatik bir alışkanlığa dönüşmekte ve korku oluşturmamalıdır.

Trafiği dikkatle takip ederek ve bolca pratik yaparak siz de profesyonel şekilde araç kullanabilir, geliştirilmesi için yardıma ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz noktada eğitim desteği alabilirsiniz.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi