Blog



Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Salon dekorasyonu nasıl yapılır? Salon dekorasyonları, kişilerin zevklerine, uygulamak istedikleri dekorasyon tarzlarına, seçilecek mobilyalara ve aksesuarlara bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

 

Salonlar, insanların en çok vakit geçirdikleri alanların başında gelmektedir. Günün büyük bir kısmının geçirildiği salonlarda kaliteli ve ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte dekorasyonlar yapılması da bu yüzden çok önemlidir. Gerekli analizler ve ihtiyaçlar belirlendikten sonra yapılan bir salon dekorasyonu alanlara gerekli fonksiyonelliği kazandırarak rahat ortamlar oluşturulmasını sağlar.

İç mimarların yaptıkları tespitlere göre aslında salon dekorasyonlarında rahatsız olunan unsur genellikle çok basit bir nitelik taşımaktadır. Dekorasyona uyum sağlamayan koltuklar, yanlış halılar, gereğinden büyük veya küçük objelerin kullanımı bu hatalar içerisinde sayılabilir. Tasarımcılara göre ise insanların büyük bir çoğunluğunun salon dekorasyonlarını yaparken mobilya mağazalarının sunmuş oldukları paketleri olduğu gibi alıp evlerinde kullanmaları olarak ifade ediliyor. Bu şekilde dekore edilen salonlarda kişilerin kendi tarzları yansıtılamamakla birlikte çoğu zaman rahatlıktan uzak mobilyalar yer alıyor.

Kare Salon Nasıl Yerleştirilir?

Kare salon nasıl yerleştirilir? Salon dekorasyonları yapılırken en çok merak edilen sorulardan biridir. Mükemmel koltuğu bulduğunuzda, hayalinizdeki kahve sehpasını aldığınızda ya da salonunuzun dekorasyonunda kullanacağınız ana rengi belirlediğinizde dekorasyon süreci oldukça keyiflidir. Oturma odalarında genel olarak en önemli parça koltuklar olarak görülmektedir. Mimarlara göre vaktin büyük bir kısmının geçirildiği koltuklar salon dekorasyonlarında en çok masraf yapılması gereken mobilyalar arasında ilk sırada yer almaktadır. Koltuğun etrafına yerleştirilecek berjerler ya da sandalyeler ile birlikte seçilen dekorasyon tarzına uygun bir halı ile harika bir üçlü mobilya kombinasyonu sürecini tamamlamış olursunuz. Bu kombinasyondan sonra oturma alanınız net bir şekilde ortaya çıkacağından geri kalan mobilya ve aksesuarlarınızı rahatlıkla konumlandırabilirsiniz.

Koltukların yanında ya da yemek alanınız için kullanacağınız aydınlatmalar da kare salon dekorasyonunuzda son derece önemlidir. Doğru aydınlatma kullanılmadan hiçbir alan gereken dikkati çekemez. Doğru aydınlatmaların kullanımıyla salonunuzda sıcak ve samimi ambiyanslar oluşturmanız mümkün.

Eğer kare salon dekorasyonunuzu yapmakta zorlanıyorsanız işe odanızın merkez noktasına bir kahve sehpası yerleştirerek başlayabilirsiniz. Orta sehpanızın etrafına sandalyelerinizi, berjerlerinizi, kanepelerinizi ve koltuklarınızı tarzınıza ve zevkinize uygun bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Pencerelerinizin önünde kullanacağınız tekli koltuklar sayesinde salon dekorasyonunuza farklı bakış açıları kazandırabilirsiniz.

Ferah Salon Dekorasyonu

Ferah salon dekorasyonu, salon dekorasyonlarını yapmak veya yenilemek isteyenlerin en çok merak ettikleri unsurlar arasında yer almaktadır. Ferah salon dekorasyonlarında salonun aydınlatmasının doğru bir şekilde yapılması ve salonun ne kadar ışık aldığı tespit edilmelidir. Gereğinden büyük ve gereğinden fazla eşya kullanımı da salon dekorasyonlarında ferahlık algısını bozmaktadır. Bu nedenle gerçekten kullanılması gereken eşyalar tespit edilmeli ve fazla görülen eşyalar farklı şekilde değerlendirilmelidir.

 

L Salon Nasıl Yerleştirilir?

L salon nasıl yerleştirilir? Salon dekorasyonu yapmak isteyen veya salon dekorasyonlarına değişikliğe gitmek isteyenlerin en çok arattığı sorular arasında yer almaktadır. L salonlar, birçok evde tercih edilen birer mimari faktördür. L salonlarda yemek ve oturma alanları ayrı şekilde olduğundan bu alanların ortaya çıkarılması doğru mobilyalar tercih edilmesi ile mümkündür. Aynı oda içerisinde yer alan farklı alanlarda dekorasyon bütünlüğü sağlanması açısından aynı dekorasyon stili uygulanmalıdır. Aynı dekorasyon stiline sahip mobilyalarla hayal ettiğiniz salon dekorasyonunu oluşturabilirsiniz.

 

Salon Düzenleme Programı

Salon düzenleme programı, salon dekorasyonları açısından fikir verebilecek uygulamalardır. Bu uygulamalara aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

Homestyler

MagicPlan

Dream Home

Color Change

DecorMatters

HomeByMe

Sweet Home 3D

SmartDraw

 

Roomstyler

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi