Blog



Sona Doğru Giden Süreç

Sona Doğru Giden Süreç

Her canlının sona doğru giden bir süreç içerisinde yaşadığını biliriz. Başlangıçlar ve bitişler arasında geçen bir hayat sürecini her canlı yaşar. Doğada yaşayan her canlının bu süreci yaşadığını herkes bilir. İçinde yaşamış olduğumuz dünyanın da sona doğru giden bir süreç yaşadığını biliyor muydunuz? Katıların sayısının çok olmasına rağmen bu düşünceye katılmayanlar da eminim çıkacaktır.

Değişen İhtiyaçlar

Evrende bulunan her şey bir gün bitme eğilimindedir. İnsanoğlunun ilk yaşamından günümüze gelinceye kadar geçen süreçteki ihtiyaçlardan bunu keşfedebiliriz. Değişen ihtiyaçlar değişen kaynakları gün yüzüne çıkarıyor. Önceleri ısınmak için odun kullanan insanoğlu, günümüzde doğalgaz kullanıyor. Duman ile haberleşen insanlık şimdi görüntülü konuşma ile ihtiyacını gideriyor. İhtiyaçların karşılanması kıt olan kaynakların kullanımı ile gerçekleşir.

Doğal olarak evrende bulunan kıt kaynaklar zaman içerisinde tükenmektedir. Kaynakların her geçen azalması ülkeler arasında da huzursuzluklara davetiye çıkarmakta. Daralan ekonominin kaynağında kaynakların olduğu, bu kaynakların korunması için ülkelerin çalışma içerisinde olduğu bilinen bir gerçek. Fakat her geçen gün sona doğru giden süreçte ülkelerin birbirleri ile olan gerek ekonomik gerekse soğuk savaşları hiç bitmeyecek. 

Kaynakların Önemi

İnsanının hizmetine verilen tüm kaynaklar zamanla azalıyor. Artan nüfus daralan kaynaklar ülkeleri farklı çalışmalara zorluyor. İnsanlık dünya ile yeterli kalmayıp uzayda bile çalışmalarını hızlandırıyor. Geçmiş zamanlarda meydana gelen savaşlarda toprak kapma derdine düşen insanoğlu artık kaynaklarını koruma adı altında ön plana çıkmaya çalışıyor. Tabiî ki gelişen teknoloji ile birlikte sanayide meydana gelen değişimler dünyanın doğal dengesini de alt üst ediyor. Havaya suya ve yaşadığımız toprağa vermiş olduğumuz zarardan dolayı doğa insanoğlunu cezalandırıyor. Sona giden süreci daha hızlandırarak yaşam kalitemizi her geçen gün düşürebilmekteyiz.

Bilinçli İnsan

Her etkinin bir tepki ile karşılandığının bilincinde olmayan insanlık, süreç içerisinde sona giden sürece destek veriyor. Kaynaklar tükeniyor. Havamız her geçen gün kirleniyor, çevreye verilen zararın sağlık açısından ne denli önemli olduğu yeni yeni anlaşılıyor. Önemli olan elimizde bulunan değerlerin kıymetini elden çıkmadan önce bilmek gerek. Fakat artık sona doğru giden süreçte sanırım fazla geç kalmadan elimizdekilerin kıymetini bilmek gerek. Zira yarın çok geç olabilir. Bizden sonra gelecek nesille karşı sorumluklarımızı yerine getirebilirsek ne ala…

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi