Blog



Uzun ve Huzurlu Yaşam Sırrı

Uzun ve Huzurlu Yaşam Sırrı

 

Uzun ve huzurlu yaşam sırrı dünyadaki en karmaşık ve çözülmesi zor sırlardan biri gibi gözükse de aslında öyle değildir. Aradığımız tüm cevaplar hayatın içinde gizlidir ve zaman zaman kendini bize gösterir. Japon dilinde ‘Ikigai’ isminde bir sözcük bulunmaktadır. Bu sözcük dilimize ‘varlık sebebi’ olarak çevrilse de aslında kendi içinde çok daha büyük anlamlar taşımaktadır. Her insanın doğduğu ilk andan öldüğü son anına kadar yaşamının bir anlamı bulunmaktadır. Bizim bu sebebe bağlılığımız ömrümüzün nasıl geçeceğini ve ne kadar uzun süreceğini belirler. Üreten, hiçbir zaman boş durmayan bedenler ve zihinler hayatta her zaman bir sıfır öndedir. Bir açıdan uzun ve huzurlu yaşam sırrı, üretmektir demek doğru olur.  

Ikıgaiye Sahip Olmak 

Ikigaiye sahip olmak sizin çok daha kaliteli bir yaşam sürmenizi sağlayacaktır. Neyi sevdiğimizi bilmek, dünyanın neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek ve hangi işte daha başarılı olacağınızı bulmak uzun yaşamının anahtarıdır. Tutku, misyon ve uğraşlarınız sizin mesleğiniz haline gelirse başarılı bir ikigaiye sahip olmamamız için hiçbir engel kalmaz. 

Yaşantınızda sevmediğiniz şeyleri yapmakta ısrarcı olmak yerine sevebileceğiniz alternatiflere yönelmek sizin için her zaman daha iyi olacaktır. Örneğin güneşi selamlamak, sabah erken kalmak gibi alışkanlıklar pek çok uzman tarafından önerilse de bu size iyi gelmiyorsa yapmak için kendinizi zorlamayın. Hayat tek düze gibi gözükse de aslında öyle değildir. Her organizmanın farklı görevi, misyonu ve özelliği vardır. Var olan kurallara uymak yerine kendi kurallarınızı oluşturun. Pekâlâ güneşi selamlamak yerine geceyi selamlamak bazı insanlara daha iyi geliyor olabilir. Bu nedenle asıl önemli olan size iyi gelen şeyi bulmaktadır. 

Hayattaki Amacınız Ne Olmalı

Pek çok uzman hayattaki amacınız ne olmalı sorusuna cevap bulabilen bireylerin çok daha sağlıklı ve mutlu olduğunu düşünmektedir. Bu açıdan hayattaki amacınız geleceğinizi belirler demek son derece doğru olacaktır. Eğer amacınız kendinizi geliştirmek ve bir diğer güne farklı bir insan olarak uyanmak olursa mutlu bir yaşam sürmeniz için önünüzde herhangi bir engel kalmaz. Elbette hayatın pek çok zorlu yanı vardır ve biz yaşamımız boyunca türlü sınavlardan geçeriz ancak bu olumsuz gibi gözüken olaylardan ders çıkartarak yolumuza devam edersek daha sağlıklı bir psikolojiye sahip olmamız mümkün olabilir. 

Uzun ve huzurlu yaşamın sırrı yalnızca ne istediğini bilmek de değildir. Aynı zamanda ne istemediğinizi de bilmeniz gerekir. Olabildiğince stresli ortamlardan ve sizi üzen durumlardan uzak durmanız sağlınız için çok önemlidir. Stres çağımızın en sorunlarından biri olmakla birlikte uzun yaşamın da katili olarak nitelendirilebilir. Yapılan araştırmalara göre stresin tek çözümü sevgidir. Doğayı, canı ve cansız tüm varlıları en çok da kendinizi severseniz zamanla yaşadığınız stresin azaldığını fark edeceksinizdir. 

 

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi