Blog



Uzun Yaşamak ve Sağlıklı Kalabilmek İçin Nasıl Beslenmeliyiz

Uzun Yaşamak ve Sağlıklı Kalabilmek İçin Nasıl Beslenmeliyiz

 

 

Günümüzde birçok kişi sağlıklı beslenmediği için erken yaşta vücuduna giren bazı hastalıklar ile yaşamına son verebiliyor. Bunların önüne geçmek için birçok kişi uzun yaşamak ve sağlıklı beslenmek için nasıl beslenmesi gerektiğini araştırıyor. Bunun hakkında birçok kişi internet ortamında yalan bilgiler yaysa da en doğru bilgiler ile sizleri buluşturacağız. Sizlere şimdi vereceğimiz 3 adet maddeyi hayatınızın vazgeçilmezi haline getirdiğiniz zaman yaşam kaliteniz artacaktır. Dolayısı ile hem daha sağlıklı olacaksınız hem de daha uzun bir süre yaşam sürebilme imkanına sahip olacaksınız.

Ne Yediğine Dikkat Et: Günümüzde birçok kişi fast food, abur cubur veya şekerli birçok besin tüketmektedir. Bunlar vücudumuza zararlı birçok madde içerdikleri için bizlerin yaşam kalitesini yavaş yavaş azaltmaktadırlar. Bu yiyecekleri tüketmektense vücudumuz için sağlıklı olan ve organik besinleri tüketmemiz daha doğru olacaktır. Birçok besinde kimyasal maddeler bulunduğu için yiyeceğe ve dolayısı ile onları tüketen bizlere de zararı dokunabilmektedir. Bu gibi sıkıntılar yaşamamak için doğal olan sağlıklı besinlere yönelmemiz gerekir. 

Egzersiz Yap: Egzersiz yapmak vücudumuzu aktif bir şekilde çalıştırmamızı sağlayacağı için bizlerin yaşam kalitesini arttıracağı gibi daha uzun süre yaşayabilmemize olanak sağlayacaktır. Yapılan araştırmalara göre egzersiz yapan bireyler yapmayanlara göre daha geç yaşlılık belirtilerini göstermekte ve yaşlılık sürecinde daha az sıkıntı ile karşılaşmaktadırlar. Vücudumuzda daha sağlıklı olabilmemiz için salgılanan bazı hormonlar ise hareket esnasında salgılandığı için egzersiz yapmak her açıdan bize fayda sağlayacaktır.

Düzenli Olarak Test Yaptır: Hastanelerde vücudumuzda hangi hastalıkların bulunduğuna dair genel bir test yaptırmalısınız. Bu testin sonucunda vücudumuz da ne gibi hastalıkların olduğunu öğrenebiliriz ve bunları için ne yapıp ne yapmamamız gerektiğine dikkat ederek yaşam sürebiliriz. Böylelikle vücudumuza neyin zararının dokunacağını ve neyin vücudumuza iyi geleceğini bilebiliriz. Test sonucu vücudunuzda tespit edilen hastalıkların tedavisi için o alanda uzman bir doktora başvurarak da hastalığınızdan kurtulabilirsiniz. Hastalıklar vücudumuzun fonksiyonlarını tam olarak yerine getirmesine engel oldukları için onlardan kurtulduğumuzda daha sağlıklı bir vücuda sahip olmuş oluruz. 

Sağlıklı Beslenmenin Bize Ne Gibi Yararları Var

 

Sağlıklı beslenmek vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri tam olarak sağlayabilmesine ve işlemlerini en iyi şekilde yerine getirmesini sağlayacaktır. Bir birey sağlıklı beslenmiyorsa vücudunun içerisinde bulunan bazı sistemler iyi bir şekilde çalışmaya devam edemez ve bundan dolayı da başka sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Vücudumuzda sağlık sorunlarının artması yaşam kalitemizi aşağıya çekeceği için daha kısa sürede vefat etmemize neden olacaktır. Sağlıklı beslenerek belirli bir süre geçirdikten sonra tekrardan sağlıksız ve düzensiz beslenmeye dönersek de vücudumuzun hastalıklara karşı direnci azalacaktır. Böylelikle kolay bir şekilde hastalığa kapılabilir ve hastalığın bıraktığı kötü sonuçlara maruz kalabiliriz. 

Uzun Yaşamak İçin Sağlıklı Beslenmek Şart Mı

 

Uzun yaşamak bizlerin etkisi ile değiştirilemeyecek bir şey olarak biliniyor olsa da bunu bizler bazı yaşam süremizi kısaltan faktörleri ortadan kaldırarak değiştirebiliriz. Sağlıklı beslendiğimiz zaman vücudumuz daha aktif olacağından dolayı kendimizi hem fiziksel hem de duygusal açıdan daha iyi hissedeceğiz. Sağlıklı beslenmeye başlandığı zaman erkeklik hormonu olan testosteron salgılanması artacağı için fiziksel olarak vücudumuzda kas oluşumu, yüz ve saç sağlığının korunması gibi birçok değişiklik meydana gelecektir. Uzun yaşam için vücudumuzun bizlerden en iyi şekilde çalışmak için istediği her şeyi vermemiz gerekir. Testosteron seviyesinin artması da vücudumuzun ihtiyacı olduğu için bizlerin daha uzun bir süre yaşam sağlamasında yardımcı olacaktır. Sağlıklı beslenmediğimiz taktirde ise vücudumuzun istediklerini ona verememiş olacağımız için hastalıkların vücudumuza girmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu durumda hastalıklar ile savaşan hücrelerimiz ise tam olarak görevini yerine getiremeyeceklerdir.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi