Blog



Youtube Kanalı Açma

Youtube Kanalı Açma

 

Günümüzün zorlaşan ekonomik şartları nedeni ile birçok kişi Youtube gibi platformlarda videolar çekerek para kazanmaktadırlar. Bu kişilerin ülkemizin dolar kuruna göre yüksek miktar denilebilecek kadar kazanmaları ise birçok kişiyi bu alanda çalışma yapmaya yönlendirdi. İlk olarak Youtube platformunda bir kanal açmanız gerekmektedir. Kanalınızın ismini belirlemek başlangıçta kendinize ana kitleyi edinene kadar çok önemlidir. Youtube kanalı açtığınız zaman ilk olarak kanalınızı olması gereken şekilde düzenlemeniz gerekmektedir. Banner, logo, sosyal ağlarla bağlama gibi şeyleri ilk etapta yaptığınızda kanalınızın daha profesyonelce görünmesini sağlamış olacaksınız. Bunları kendiniz photoshop programları ile tasarlama imkanına sahip olduğunuz gibi internet üzerinden ücret karşılığı bu işi yapanlara da yaptırabilirsiniz. Videoları çekerken eğer kameranızda açıksa ortamın sade ve düzenli olmasına eğer mikrofonda açıksa sizin haricinizde kimsenin sesinin gelmeyeceği bir yere geçmeye dikkat ediniz. Bunlar izleyicileri videonun içerisinde tutmak için bazı faktörlerdir.

Youtube Kanalı Büyütme

 

Youtube kanalı açarak kazanç elde etmek isteyen birçok kişi Youtube üzerine video yükleyerek izleyicilere ulaşıp para kazanmayı amaçlamıştır. Her şeyin belirli bir taktiği veya yöntemi olduğu gibi Youtube kanalı açarken de dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. 

Youtube kanalınızı büyütmek için taktikler:

Etkileşim Kurun: Youtube algoritmasına göre videoların izlenme süresi, beğeni sayısı ve izlenme sayısı ve yorumlar bir videonun dolayısıyla kanalın öne çıkmasını sağlamaktadır. Videolarınızın içinde izleyiciyi ekran başında tutabilecek ifadeler kullanmanız izlenme sürenizi yani etkileşiminizi arttıracaktır. Bir başka etkileşim arttırma yolu ise yorumlar kısmıdır. Videolarınıza yapılan yorumlara kalp atarak, cevap vererek ve yorumları sabitleyerek etkileşim kazanabilirsiniz. 

Doğru Başlık ve Etiket Seçimi: Youtube algoritmasına göre videoların öne çıkmasında seçmiş olduğunuz başlık ve etiketler çok önemlidir. Bunlar hangi kitlenin sizin videolarınıza girmek isteyeceğini belirler ve buna göre izlenme sürenizi etkilemektedir. Birçok kişi daha fazla kitleye erişmek için çok fazla etiket kullanıyor ama bu şekilde yaptıklarında videolarını yanlış kitleye çıkarma olasılıkları yüksek böylelikle de videoların önerilmesi daha çok düşebilmektedir. 

Reklam Yapın: Reklam yapmak videonuzun daha büyük kitlelere gösterilmesini sağlamaktadır. Videonuzun ve kanalınızın reklamını sosyal medya ağları veya reklam verebileceğiniz şirketler üzerinden verdiğiniz zaman hesabınız daha büyük kitlelere erişecektir. Bunun için cebinizden belirli bir miktarı çıkarmayı da göz ardı etmelisiniz. Sosyal medya üzerinden hesaplara reklam verirken kendi videolarınıza hitap eden kitlelere sahip sayfalara reklam vermeye dikkat edin. Sizler oyun videosu çekiyorsanız butik sayfasına reklam vermeniz sizin için gereksiz olacaktır. Bunun yerine etkileşimi yüksek bir oyun sayfasına reklam vermek en iyisi olacaktır.

Dikkat Çekici Küçük Resimler Ekleme: Videolarınıza dikkat çekici, gören kişiyi tıklamaya yönlendiren küçük resimler kullandığınız taktirde videolarınızın izlenme sayıları normale göre artış gösterecektir. Videoların küçük resimlerinde sizlerde yer alırsanız daha dikkat çekici olabilir. Çoğu kişi bir videoyu izlemeden önce küçük resmine baktığı için en önemli faktörlerden birisidir. 

Sosyal Medya Hesaplarınızı Bağlamak: Kanalınızın ilk zamanlarında sosyal medya hesaplarınızı kanalınıza bağlamanız ilk izleyicilerinizin sizlere ulaşabileceği bir yer olması açısından önemlidir. Mümkünse buraya eklediğiniz sosyal ağlar üzerinden izleyicilerinizden sorular vs. gelirse onlara elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışın. İlk kitlenizin kanalınız için büyük bir önemi vardır. 

İlk kitleniz sizin videolarınızı ilk izleyen, beğeni atan, yorum atan ve videolarınızı paylaşan kesim olacaktır. Youtube kanalınızı büyütmek isterken izleyici kaybı yaşamamak için video konsepti değiştireceğiniz zaman bunu aniden değil de biraz zaman geçirerek yavaş yavaş yapmak kitlenizin de sizden ayrılmasını engelleyecektir.

 

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi