Blog



Zengin Olmanın 3 Sırrı

Zengin Olmanın 3 Sırrı

 

 

Günümüzde birçok kişi ekonomik açıdan rahat olabilmek için zenginliğin hayalini kurmaktadır. Bunlardan çok küçük bir kısmı bu hayalinin peşinde giderek başarıya ulaşmış olsa da birçok kişi çaba dahi göstermemektedir. Zengin olmak için sizlere yapmanız gereken 3 tane yöntemden bahsedeceğiz. Sadece bu yöntemler ile kalmayıp daha birçok farklı yöntem uygulanabilir. Ancak bu yöntemler hepsini içine alarak ana başlıklar şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemleri hayatınıza entegre ederseniz zenginliğe ulaşmanız kaçınılmaz olacaktır. 

Paranızın %20’sini Biriktirin: Zengin olmak için birikim yapmak önemlidir. Belirli bir miktar para geçiyorsa elinize bu paranın %20’sini kenara koyun ve bu noktada yatırım araçlarını tercih edin. Devamı olan %80 oranındaki para ile yaşantınızı sürdürmeye çalışın. Birikim için ayırdığınız paraya dokunmayarak ve düzenli bir şekilde devam ettirerek zengin olma adımında ilerlemiş olabilirsiniz.

Zeki Olun: Bunun aslında açıklaması çok basit. Size bir fırsat geldiyse bu fırsatı ilk önce araştırmalısınız ardından sizlere bunun ne gibi fayda sağlayacağını ve ne gibi zararları olabileceğini belirledikten sonra bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Sizlere fırsatlar gelmiyorsa da sizler düşünerek toplumun ihtiyaçlarına yönelik fırsatlar ortaya koyun. Böylelikle zekânız ile büyük bir başarı elde etmiş olacaksınız. Şu anda dünyanın en zengin 10 insanından en az 7’si toplumun ihtiyaçlarını belirleyerek bu yönde çalışmalar yaparak zengin olmuşlardır.

Aylık Giderleriniz Gelirinizden Yüksek Olmasın: Aylık olarak belirli bir miktar kazanç sağlayan kişiler zengin olmak istiyorsa neye ne kadar harcayacağınız ve sorgulamalı veya bunun alternatif yollarını bularak daha uygun maliyetli harcama yapabilmelidir. Böylelikle bir şeye harcayacağınız miktar azalacağı için değerlendirebileceğiniz para miktarı artacaktır. 

Bir birikim ve yatırım yapacaksanız kendinize yatırım yapmayı da unutmayın çünkü kendinize doğru bir şekilde yatırım yaparsanız zekanızda doğru orantılı bir şekilde büyüme gösterecektir. Zekanızın gelişmesi sayesinde de daha fazla fırsat yaratabilir veya fırsatları kendinize çekebilirsiniz.

Zengin Olmak Bu Kadar Kolay Mı

 

Zengin olmak gerçekten de bu kadar kolay ama bunları uygularken devamlılığın da sağlanması gerekmektedir. Birçok kişi devamlılığı sağlayamadığı için başarıya ulaşamazlar. Dünya genelinde çok küçük bir kesimin zengin olduğunu söyleyebiliriz. Bu kişiler devamlı olarak yeni fırsatları kovalarlar ve kendilerine daha fazla gelir yöntemi bulmak için çaba harcarlar. Bu gelir yöntemleri ile kazandıkları parayı ise tekrardan yatırıma koyarak bir döngü içerisinde zenginliğe doğru giderler. Bunların her birini yapmak herkes için mümkün değildir. Toplumun sadece çok küçük bir kısmı bunları başarılı bir şekilde uygulayarak zengin olabilir.

Zengin Olmak İçin Ek Tüyolar

 

Zengin olmak için sadece yukarıdaki 3 şeyi yaparak başarıya ulaşabiliriz. Ancak bizim ne kadar maddi özgürlük istediğimizi belirleyen bazı tüyolar bulunmaktadır. Örneğin yatırım yapmaya 18 yaşında başlayan birisi ile 30 yaşında başlayan kişi arasında bazı farklılıklar olacaktır. 18 yaşında başlayan kişi 30’lu yaşlara geldiğinde maddi yönden imkanlarını yükselttiği için daha rahat olacaktır. Ancak diğer 30’lu yaşlarda başlayan kişi parasını birikim için ayırırken bu yaşta kendisini kısıtlamış olacaktır. Bazı araştırmaların sonucunda elde edilen veriler kişilerin yaşları ilerledikçe öğrenme ve araştırma isteğinin azaldığını göstermektedir. Yüksek yaşta birikim yaparken bir hataya düşer ve birikimine olumsuz yönden etki edecek bir hata yaptığında bunu düzeltme çabasına girme oranı ile daha küçük yaşta birikim yapmaya başlayan kişinin birikiminde olumsuz yönden etki edecek bir hatayı düzeltme çabası karşılaştırıldığında önce başlayan kişide bu oranın daha yüksek olduğu belirtilmiştir. Küçük yaşta dahi olsanız yatırım yapmaya başlarken neye ne zaman yatırım yapmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Yanlış stratejiler izleyerek elde edeceğiniz kazancı düşürebilirsiniz.

 

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi