Blog



YKS’ye Nasıl Çalışılır? YKS’ye Nasıl Hazırlanılır? Çalışma Taktikleri

YKS’ye Nasıl Çalışılır? YKS’ye Nasıl Hazırlanılır? Çalışma Taktikleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavına geri sayım başladı. Lisan veya ön lisans eğitimi almak isteyen adaylar AYT, TYT, YDT olmak üzere üç adet sınava girmeliler. Sınavlar yaklaştıkça öğrenciler çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Peki YKS’ye nasıl çalışılır?, nasıl hazırlanılır?, üniversite sınavına nasıl çalışılır, ders çalışma taktikleri nelerdir?, yazımızda bulabilirsiniz.

2022 YKS Sınav Tarihi 

2022’de Yks sınavı 18-19 Haziran tarihinde olacak. Sınava giriş hakkına sahip olabilmeniz için 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında başvuru yapmış olmanız gerekmektedir. Peki TYT AYT YTD sınavları hangi tarihlerde olacak?

TYT sınavı tarihi: 18 Haziran 2022

AYT sınavı tarihi: 19 Haziran 2022

YDT sınavı tarihi: 19 Haziran 2022

YKS’ye Nasıl Çalışılır?

Üniversite sınavında başarılı olmak için disiplinli olmak ve emek vermek şarttır. Tüm konuları hiç çabalamadan ezberleyeceğiniz veya anlayabileceğiniz sihirli bir değnek maalesef ki yok. Bu nedenle size vereceğimiz tavsiyeleri dikkate alıp kendi çalışma şeklinize göre uyarlamanız çok önemlidir. Peki YSK’ye nasıl çalışılır, işte tavsiyelerimiz;

Ders programı yapın

Hangi derse çalışırsanız çalışın ders programı olmadan belirli bir ivme yakalayamazsınız. Düzensiz çalışmak, konuların yetişmemesine neden olabilir. YKS sınavında başarılı olmak istiyorsanız düzenli bir çalışma programı hazırlamalısınız. Burada önemli olan nokta ders çalışma programınızın size uygun olmasıdır. Günlük hayatınıza uyumlu olmayan bir program, istikrarlı çalışmanıza engel olacaktır ve bunun sonucunda motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz.

Çalışmaya odaklanın

Çok çalışmak kadar verimli çalışmak da oldukça önemlidir. Üstelik verimli çalışmadığınız zaman çok çalışmanızın maalesef fazla bir etkisi olmayacaktır. Bu nedenle odağınızı arttırmalı ve dikkatinizi dağıtacak etkenlerden uzaklaşarak ders çalışmalısınız. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız daha önce ders çalışma tekniklerinden bahsettiğimiz Ders Çalışma Teknikleri İsimleri Nelerdir? Verimli Ders Çalışma Taktikleri başlıklı yazımızı okumanız oldukça faydalı olacaktır.

Doğru kaynakları seçin

Eğer bir temeliniz yoksa yüksek seviye kitapları seçmek sizin için can sıkıcı olacaktır. Yapamadığınızı düşünerek motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Doğru kaynak seçmemeniz sizin çalışma isteğinizi bile yok edeceğinden seviyenizi iyi tespit edip buna göre kitaplarla çalışmalısınız. Konuları öğrendikçe seviyeyi zorlaştırmayı unutmayın. Çünkü buna yapmazsanız bu sefer yanıltıcı bir özgüvene sahip olmuş olursunuz. YSK’ye hazırlanırken dikkat etmeniz gereken bu noktayı atlamayın.

Sınav hakkında bilgi sahibi olun

Hangi konulardan ne kadar soru çıktığını bilmek, sınava karşı daha etkili çalışmanızı sağlar.

Deneme çözün

Deneme sınavlarına girmek veya evde deneme çözmek sizi sınava karşı hazırlayacaktır. Haftada en az 2 deneme çözerek hangi konularda eksik olduğunuzu tespit edip o konulara yoğunlaşmalısınız.

 Kendinizi ödüllendirin

Ders çalışmak kadar motivasyonunuzu yüksek tutmanız da çok önemlidir. Motivasyonunuz ne kadar yüksek olursa derse de o kadar verimli çalışırsınız. Bu nedenle disiplinli ve düzenli olarak çalıştığınız zaman kendinize ödüller verin. Bu ödül, sevdiğiniz herhangi bir şey olabilir. Çay, kahve molası, sevdiğiniz diziden bir bölüm izleme, arkadaşlarınızla kısa bir süre konuşma vb. kendinizi mutlu edecek aktiviteler olabilir.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi