Blog



YATIRIM NASIL YAPILIR? NEYE YAPILIR? PARANIZI DEĞERLENDİREBİLECEĞİNİZ YATIRIM ARAÇLARI

YATIRIM NASIL YAPILIR? NEYE YAPILIR? PARANIZI DEĞERLENDİREBİLECEĞİNİZ YATIRIM ARAÇLARI

Yatırım yapmak, her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de büyük önem taşır. Yatırım nedir diye soracak olursak en yalın haliyle bugün yapılan tasarruflar sayesinde gelecekte daha fazla kazanmak denebilir. Yapılan bu tasaruffların kişiye iyi bir gelir ve kar olarak dönmesi çok önemlidir. Peki yatırım nasıl yapılır?, yatırım yaparken nelere dikkat etmeliyiz? En karlı yatırımlar nelerdir? Yatırım nasıl yapılır? Bu başlıkları sizler için inceledik. İşte paranızın değerini koruması ve paranızın size kar ettirmesi için en karlı birikim tavsiyeleri…

Yatırım Nasıl Yapılır?

Yatırım yapmak çok geniş ve elinizdeki para miktarına göre değişecek bir kavramdır. Ne kadar paranız olursa olsun buradaki amaç paranın değerini korumak ve kişinin finansal durumuna olumlu bir katkı sağlamasıdır. 

Yatırım yapmanın belli başlı incelikleri vardır. Öncelikle amacınızı ve stratejinizi belirlemeniz gerekir. Uzun vadeli veya kısa vadeli yatırımlar size farklı yelpaze aralığında karlar getirecektir. Üstelik yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de bilmelisiniz. Peki yatırım yaparken nelere dikkat edilir? Sizler için listeledik;

Tüm paranız ile riskli yatırımlar yapmayın. Hisse senedi, kaldıraçlı işlemler vb yatırımları yaparken olası riskleri göz önünde bulundurun ve tüm paranızı tek bir işleme yatırmayın.

Yatırım yapacağınız aracı iyi araştırın. Doğru ve detaylı bilgiye sahip olmadan yatırım araçlarını kullanmak olan paranızı da kaybetmenize neden olabilir.

Mantıklı hareket edin. Piyasa araştırmasını iyi yaparak olumsuz haberler karşısında duygusal hareket edip ani kararlar almayın. Soğukkanlı olmak ve iyi analiz etmek her zaman kazandırır.

Kaynaklarınız güvenilir olmalı. Yatırım aracınızı takip ederken bilgi aldığınız kaynağın güvenilir olması, kar elde etmeniz ve paranızın değerini korumanızı sağlayacaktır. 

Yatırım Neye Yapılır? Paranızı Değerlendirebileceğiniz Yatırım Araçları

Altın

Türkiye’de en sevilen yatırım araçlarından biri altındır. İnsanlar uzun yıllardır yatırım nasıl yapılır sorusuna altın alarak cevap vermiş oluyor. Altının değeri genel olarak yükseliş gösterdiği için güvenilir yatırım araçlarındandır. Son 12 yıla baktığımızda altının %1500, yani 15 kat değer kazandığını görebiliriz. 

Döviz

Özellikle dolar ve Euro, dövize yatırım yapmanın iyi bir yoludur. Paranızı dövize yatırarak paranızın değerini koruyabilirsiniz. 

Gümüş

Yatırım olarak bakıldığında altının alternatifi olarak gümüşü düşünebiliriz. Peki gümüşe yatırım nasıl yapılır? Altında olduğu gibi gümüşte de fiziki alım yapabilirsiniz. Bunun yanında bankalar üzerinden de gümüş alışverişi yapabilmek mümkün. Gümüş piyasası, altına göre daha küçük değişimler gösterebiliyor. Fakat ülkemizdeki ekonomik dalgalanmalar sebebi ile değeri giderek yükseldiği düşünülürse gümüşün, yatırım aracı olarak güzel bir seçenek olduğu düşünülebilir. Gümüş yatırımında piyasa analizini iyi yapmayı unutmayın.

Bitcoin

Son yılların en çok kazandıran yatırım olan Bitcoin’i duymayan kalmadı. Eğer Bitcoin’de yeniyseniz, geç kaldığınızı düşünmeyin. Binance NFT Nedir? Binance NFT Pazarı Hakkında Tüm Bilgiler , BİNANCE STAKİNG NEDİR? BİNANCE SKATİNG REHBERİ

Yazılarımız size bu noktada oldukça yardımcı olacaktır, incelemenizi tavsiye ederiz.

Hisse Senedi

Borsada yatırım nasıl yapılır merak eden bir konudur. En riskli gruplardan bir tanesi olarak sayılsa bile uzmanıyla çalışıldığında güzel karlar elde edebileceğiniz yatırım araçlarından biri hisse senedi almaktır. Borsa endeksinin çok düşük olduğu zaman dilimlerini değerlendirebilirsiniz. 

BES

Bireysel emeklilik sistemi olan BES üzerinden birikim yapabilirsiniz. Buradaki avantaj şudur: devlet sizin birikiminize %25 gelir vergisi ekler. Siz 300TL’lik birikim yaparsanız BES hesabınıza 350TL yatacaktır. Belli bir yıl sonrasındaysa tüm birikiminizi kazancınızla birlikte çekebilirsiniz.

Yorumlar

Diğer Yazılar

En çok kazanan üniversite bölümleri hangileri
Tiktok fenomenleri kimler?
Yeni iş fikirleri neler?
Youtube popüler içerikler
02129095240 YoutubeAbonesi